Her er våre tips til deg som skal produsere videoinnhold på en profesjonell måte.

Med Epiphan Pearl får du en fleksibel og profesjonell løsning du kan stole på for å lage presentasjoner, dekke seminarer, lage innhold for intern eller ekstern opplæring, eller presentere et nytt produkt. Mulighetene er mange, og det beste er at Epiphan Pearl er enkelt å sette opp og enkelt å bruke.

 

Er du klar for å ta ditt studio eller din videoproduksjon til neste nivå?

Ta kontakt, vi kan gi råd om streaming via Teams eller Zoom. Vi har også utstyr som lånes ut for demo.

 

Ta kontakt for demo

 

 

 

 

 

Utstyr

Epiphan tilbyr fire forskjellige modeller av Pearl: NANO, Pearl Mini og Pearl 2 og NEXUS. Alle gir deg muligheten til å koble til for eksempel et kamera og en presentasjon fra en PC, og sette dette opp på akkurat den måten du ønsker. Du kan legge inn logo, grafikk, tid, dato, bakgrunner, live grafikk og videofiler.

Med NEXUS, Pearl Mini og Pearl 2 kan du ha flere forskjellige oppsett som du kan velge fra under opptak eller sending.

 

 

Epiphan Family

Oppsett

Oppsettet er enkelt; du plasserer og velger størrelse på elementene i oppsettet til Pearl.

I tillegg til tilkoblingsmuligheter som HDMI og SDI, kan du også hente inn video fra for eksempel et USB-kamera, NDI (video over nettverk) eller SRT (video over Internett). Det kan være et kamera som både får strøm og sender ut video over en enkelt nettverkskabel, eller du kan ønske å overføre høykvalitetsvideo av et foredrag i Tromsø ned til Oslo på en sikker måte.

Under sending eller opptak kan du velge blant de oppsettene du har laget, enten fra frontpanelet eller via videomikseren i nettleseren.

Det er også mulig å bruke eksterne styringssystemer som Crestron, AMX, Kramer Control eller mer typiske løsninger for videoproduksjon som Skaarhoj eller Companion (med en Streamdeck).

 

 

Oppsett

 

Epiphan Cloud: Enkel overvåking og studio-kvalitet for digitale møter

Epiphan tilbyr også en skytjeneste som lar deg overvåke en eller flere enheter og logge inn direkte.

I Epiphan Cloud kan du dessuten få tilgang til Epiphan Connect, som lar deg bruke ethvert TEAMS- eller ZOOM-møte som et studio. Med denne tjenesten kan du hente inn deltakere i et møte på samme måte som om de var i ditt eget studio. Kvaliteten er høyere, og du kan oppnå et profesjonelt utseende.

 

 

 

 

Studio:

For å bygge opp et studio i tillegg til Pearl, trenger du følgende:

Kamera: Bruk ett eller to kameraer. De fleste oppsett fungerer godt med ett kamera plassert rett foran personen som skal snakke. Et ekstra kamera kan for eksempel brukes til å vise nærbilder av et produkt for å demonstrere hvordan det fungerer. Det kan også være et kamera som gir en oversikt. Hovedkameraet bør plasseres sentrert, litt under øyehøyde, for å unngå at man ser ned eller opp i kameraet. Et PTZ-kamera kan settes opp med forhåndsprogrammerte innstillinger. Det er også hensiktsmessig å montere kameraet fast, ikke på et stativ, slik at det alltid står korrekt plassert, selv om mange bruker studioet.

 

Lyd: Lyd bør prioriteres høyt. God lyd avhenger både av et godt rom (dempet) og en god mikrofon, samt plasseringen av denne. Jo nærmere lydkilden man kommer, desto bedre blir resultatet. Her er noen forslag:

  • En bøylemikrofon kommer tett på og gir god lyd. Det kreves at personen stiller den inn korrekt. Denne kan også tilbys som en trådløs løsning.
  • En myggmikrofon kommer også ganske tett på og er mindre synlig. Den bør plasseres nøye for optimal lydkvalitet, og slik at den ikke kommer i kontakt med klær, noe som kan skape støy.
  • En retningsbestemt mikrofon kan plasseres rett over eller under personen som snakker og trenger ikke være synlig i bildet. Fordelen er at det ikke krever noe ekstra av den som snakker og at den alltid er klar til bruk, men det er viktig at personen står rett foran og at rommet er godt dempet.
  • En annen løsning er en radio- eller podcast-mikrofon. Denne gir god lyd, men er også veldig synlig i bildet.

 

Lys: Det kan nesten ikke bli for mye lys! God belysning i front gir god dynamikk i bildet. Det er også bra med lys bak og litt fra siden på personen. Farget lys kan også brukes for å skape liv i bildet. Det er viktig at alle lampene har samme fargetemperatur for å få et godt bilde.

 

 

Rom: Rommet bør være godt dempet for god lyd, og det er også viktig at det ikke kommer lyd utenfra. En gardin kan fungere bra for å kontrollere klangen i rommet. Det er også fint å ha enten en nøytral bakgrunn, et bakgrunnsteppe med firmalogo eller noe relatert til det du skal snakke om.

 

Studio

 

 

 

Bakgrunn / ChromaKey:

Med Pearl 2 kan du også bruke ChromaKey eller en grønn vegg som bakgrunn. Den grønne bakgrunnen kan da erstattes med grafikk og presentasjon, slik at du står fritt til å velge utseende.

For å oppnå et godt resultat, må den grønne bakveggen være godt og jevnt opplyst, og du bør stå 70-150 cm fra den.

Publisering eller lagring:

Den siste delen handler om publisering. Med Epiphan Pearl kan du ta opp lokalt og deretter enkelt hente ut opptaket for redigering eller manuell publisering. Du kan også automatisk overføre opptak fra Pearl til en lokal server etter endt opptak. For direktesendinger trenger du en ekstern løsning, ofte kalt en CDN eller publiseringsplattform. Mange av disse, som YouTube, Vimeo, LinkedIn Live, eller Facebook Live, er godt kjente og kan brukes sammen med Epiphan Pearl. Du kan også sende til alle disse plattformene samtidig, i tillegg til å ta lokalt opptak.

 

 

 

Er du klar for å ta ditt studio eller din videoproduksjon til neste nivå?

Ta kontakt, vi kan gi råd om streaming via Teams eller Zoom. Vi har også utstyr som lånes ut for demo.

Ta kontakt for demo